8 Mart 2012 Perşembe

70 METRE YÜKSEKLİKTE TUĞÇE KAZAZ KARELERİ

Tuğçe Kazaz, Türkiye’nin ilk sanat konseptiyle inşa edilen projesi 42 Maslak şantiyesinde 70 metre yükseğe çıkarak objektiflere poz verdi. İnşasının her aşamasında sanata yer veren 42 Maslak projesi moda çekimine ev sahipliği yapan ilk şantiye oldu.



“Yaşam başlı başına sanattır” konseptinden hayat bulan 42 Maslak projesi Tuğçe Kazaz’ın moda çekimlerine ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin ilk sanat konseptiyle inşa edilen projesi olan 42 Maslak’ın şantiyesinde 70 metreye çıkmanın cesaret artıran bir deneyim olduğunu söyleyen Tuğçe Kazaz vinç içindeki dakikalarını şöyle anlattı : “Aslında kelimelerle tarif edilmesi biraz zor. Vucutta salgılanan adrenalin hissi düşünmenize izin vermiyor o an. Sadece gökyüzüne baktım ve fazlasıyla kahkaha attığımı hatırlıyorum. İlk başta korku dolu bir an olsa da vinçten indiğimde son derece keyifli olduğunu da hissettim.”




Yapısının her noktasında sanat barındırmayı hedefleyen 42 Maslak projesinin şantiyesindeki iş makineleri de rengarenk. Çekimler sırasında bu makineler ile birlikte poz veren Tuğçe Kazaz renkli iş makineleri ile dolu çekim alanı için ise “Gerçekten çok ilginç ve eğlenceliydi. Her şeyden önce çekimler öncesi beni oldukça rahatlattı. Sonuçta bir inşaatı düşündüğünüzde beton, demir, kepçe gibi soğuk nesneler gelir aklımıza. Ancak içeri girdiğimde rengarenk makineleri görmek bu gerginliği aldı. Sanat gerçekten bu projenin her yerinde yansıyor” dedi.
Alışılagelmişin dışındaki bu sanatsal tablonun inşaat alanında bulunan herkesin beğenisini topladığını söyleyen Kazaz, “İçinde sanat olan her projede yer almaktan keyif alıyorum. Konseptin sanatsal yüzünü yansıtan kareler için objektif önüne geçmeyi de keyifle kabul ettim” dedi.



Önce renkli işçiler ve iş makinaları ardından moda çekimi
Bu ilginç proje için Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve 42 Maslak Yürütme Kurulu Başkanı Erol Özmandıracı Biz 42 Maslak’ta sanatla iç içe yaşam sunacağız. Bu nedenle sanatı projemizin her aşamasına katmayı hedefledik, projenin daha yapım aşamasında bile sanatın yer almasını istedik. Şantiye denince akla demir, çimento gibi malzemelerin renkleri yani gri gelir. Biz 42 Maslak olarak gri çizgiden çıkıp rengarenk konseptlerle projeler geliştirdik. Önce inşaat işçilerimizin tulumlarını rengarenk renklerle boyadık ve basın ilanlarımızı hazırladık. Daha sonra renkli tasarımlarıyla dikkat çeken rengarenk iş makinalarını inşaata soktuk ve ardından Tuğçe Kazaz’la moda çekimi tadında bir çekim gerçekleştirdik. Bundan sonra da sanatı içinde bulunduran projelerle herkesi şaşırtmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Basın Bültenidir.

13 yorum:

gülümse dedi ki...

arkadaşı antipatik bulsqm da ilk karedeki resmi güzel olmuş:)

Adsız dedi ki...

şantiye ve tuğçe kazaz olayıyla ilgili tweetler şimdi anlam kazandı:) ama vogue un geçen sayılarından birinede ev sahipliği yaptı o şantiye:)bitmek bilmio koskoca maslak kadar:)

Kuzununannesi dedi ki...

sevmem hıcccc tugce yı :)) olü gibi makyajjj:))) ....dantel detayı on numara

NİNO dedi ki...

Rebelcim ilk fotoya bayıldım tam melek gibi çıkmış

marléne the third dedi ki...

olmamış. vermek istedikleri o karelere lezzet katamamışlar. bomboş olmuş. cıık.

jules dedi ki...

bu blog artık reklam sayfası gibi olmuş. 3 yazınızdan biri basın bülteni. Zaten modayla ilgili de bir fikir belirtmekten ziyade "sizce nasıl olmuş?" diye soruyorsunuz. e bizim blogu takip etmekteki amacımız sizin fikrinizi öğrenmek. Üzgünüm, unfollow.

rebeltakipte dedi ki...

jules, blogumdaki yazıları herkesten önce kendim için yazıyorum.Ne seviyorsam ne beğendiysem,neyi paylaşmak istediysem ya da neyi eleştirmek istediysem ,hangi konu da fikrimi belirtmek ya da hangi konu hakkında takip edip okuyan kişilerin fikrini almak istediysem onları paylaşıyorum :)

İlgi alanınıza girmiyorsa takip etmek zorunda değilseniz pek tabii :)

Moda Sihiri dedi ki...

Dantelli elbise cok guzelmis ;)

Modagrafya dedi ki...

Fotoğraflar güzel ama arkadaki inşaatlara fotoşopla estetik görüntü verselerdi bari, renkleri soluk çıkıyor

CosmicBird dedi ki...

Bir mimar olarak şantiye içi çekimlere bayılırım. Ama nedense bu çekimde Tuğçe Kazaz'ın beklentiyi tam olarak karşılayabildiğini düşünmüyorum. Özel bir paylaşım ama sağol :)

Unknown dedi ki...

Vintage görünüm veren tonlar ve dantel çok hoş görünüyor ama arka planda şantiye olacaksa daha rock chic bir çekim için tam uygun plan olabilirmiş. Bu stile sadece gökyüzü arka planı daha bütünleyici olurdu yoksa elbiseler ve Tuğçe Kazaz'ın taşıyışı gerçekten çok hoş canım.

Michael Kors Cross Body Bag çekilişimize katılmak için;
Betwin Us

Burcu-Modamla dedi ki...

Bazı karelerden korktum, çok beyaz çıkmış yüzü :)

http://www.modamla.com/

PINKY FASHION dedi ki...

böyle haute coture bir çekimin şantiyede gerçekleştirilme fikri hoşuma gitti. Farklı tarzların bir arada kullanılmalarını seviyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...