24 Ekim 2011 Pazartesi

Kara Bulutlar Dağılın Artık!


Geçtiğimiz haftadan beri ülkemize oturan kara bulutlar kalkmak bilmedi.Bazı zamanlarda insan üzüntüsünü anlatacak kelime bulmaya zorlanıyor,her kelime kulağa anlamsız geliyor.Göz göre göre yaşananlar insanın hazmedebileceği türden şeyler değil, şehit düşen gençler sadece ailesinin değil  hepimizin üzüntüsü.Gencecik insanlar ülkemizde yaşanan terör yüzünden canlarını kaybederken,insanın boğazı düğümleniyor,gözleri doluyor ama elimizden kınayıp,lanet etmekten başka bir şey gelmemesi ise insanın canını en çok yakan oluyor.

Kaybettiğimiz şehitlerin acısına dün Van'da göçük altında kalan insanlarımızın acısı eklendi.
Tüm kayıplara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Allah herkesi doğal afetlerden korusun,hayatın ne kadar kısa olduğunu ve ölümün her an bizleri de ziyaret edebileceğini bilmek çok ürkütücü.Yüreğim depremde yıkılan evleri,içlerinden sokağa dökülen eşya ve giysileri görmeye daha fazla dayanamadığından televizyonu kapatıp bilgisayarı açtım ve blogumu güncellemeye karar verdim.

Van'da evini kaybeden sokakta kalan insanlara yardım etmek için twitterdan takip ettiğim kadarıyla bir çok kampanya düzenleniyor.Yardım edeceklerin çok dikkatli olması şart,sadece güvenilir ve bilinir yerlere bağış yapmak ve toplanan yardımların doğru yere gideceğinden emin olmak lazım.Belediyeler,Kızılay ve Akut yardım yapmak için en doğru yerler gibi geliyor bana.

Okuduğum kadarıyla acil olan ihtiyaç listesi çadır,bebek maması, bebek bezi,kışlık giysiler ve battaniye.

Yardım etmek için elimizden bir şey gelmiyor diye üzülüyorsanız 2868'e boş mesaj atarak Kızılaya 5TL yardımda bulunabilir ya da Kızılay'dan 55 TL değerindeki gıda yardımı için bu linke tıklayıp bağışçı notu kısmına Van yazabilirsiniz.

Burdan blogumu okuyan herkese sesleniyorum,Van'da ki depremzedeler hepimizden yardım bekliyor,haydi onlara elimizi uzatalım,imkanlarımız ölçüsünde destek olalım.

4 yorum:

shoe devotee dedi ki...

Zaman birlik ve beraberlik zamanı.
Tek yürek olmamız gerek.

GüzelGül dedi ki...

tsklr paylastigin icin haklisin elimizden cok sey gelmiye bilir ama yardim edebildigimiz kadar edelim yinede.Hemen bagisda bulunacagim....
http://guzelgulozyigit.blogspot.com/

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

yardımlarımız yerine ulaşsın ve oradakiler üşümesin daha fazla...

Modagrafya dedi ki...

çok güzel bir yazı, evet zaman birlik ve beraberlik zamanı, bu berbat dönemi bir an önce atlatabilmek dileğiyle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...