12 Ekim 2012 Cuma

İstanbul Fashion Week 2012/ 2. Gün Defileler

İlk gün çekilen fotoğraflarımda sorun olunca bende geç olmadan 2. gün ile başlayayım dedim.Dün ilk olarak Nihan Buruk İlkbahar 2013 koleksiyonunun defilesine katıldım.Defile şovunda sürpriz olarak Redd grubu da bizlere canlı canlı performans sergiledi.Doğrusu ben müzik ile koleksiyonu da pek bağdaştırdım, tasarımları da beğendim.Aslında her yıl tek rengin ağırlıkta olduğu koleksiyonlara ön yargı ile yaklaşıp sonra da en beğendiklerim arasına ekliyorum,işte bu koleksiyonda ki bazı parçalar da benim beğendiklerim listesine eklendi.Hele defile sonrası podyumda koşarak izleyenleri selamlamasına bayıldım, süper enerjik halleri ile herkesin sempatisini kazandığına eminim :)




Günün benim için 2. defilesi ise Erol Albayrak oldu.Aslında podyuma çıkan ilk birkaç parçayı şaşırtıcı derecede beğenince acaba tarzını mı değiştirdi diye düşünürken daha sonrasında yine ''Versace'msi'' taşlı ,gereksiz işlemeli, yaz koleksiyonunda bunun ne işi var acaba bu tam kışlık düşünceleri aklımda beliriverdi.Ben defilede Serenay Sarıkaya'yı gördüğüme sevindim doğrusu, taşıdığı her parçayı hakkı ile taşıdı.Özge Ulusoy ile Didem Soydan ise bu yıl en fazla defile de yer alan mankenler olabilirler :)




Günün merakla beklediğim defilelerinden ilki ise Simay Bülbül'dü. Deri ile tasarladığı birbirinden farklı ve özgün tasarımla her yıl hayranlıkla takip ettiğim Simay Bülbül, geçtiğimiz sezon sanki tarzından farklı bir koleksiyon oluşturmuştu ''Ece'' ile, ben bu koleksiyonunda özüne döndüğünü düşünüyorum.Bir de koleksiyonun bu yıl ki teması Uzakdoğu kadınlarının Zen yolculuğunda kendi ben'ine ulaşması,geçmişin,şimdinin ve geleceğin yolculuğunda hayat ve gerçeğin özünü arayışının hikayesi idi.



Özlem Kaya ise enerjimin yettiği ve izleyebildiğim günün son defilesi idi.Tasarımlarında kullandığı file detayları çok beğendim, hele defile için tasarlanan kocaman ve enteresan gözlüklere defile sırasında twitter hesabımdan yazdığım üzere bayıldım.



Son olarak Özlem Kaya finalinden tüm tasarımları bir arada görebileceğiniz kısa bir video ile yazımı bitiriyorum.



Koleksiyonlar hakkında ki yorumlarım tamamen kendi fikirlerimden oluşuyor, bir moda üstadı falan olmadığımdam kimseyi eleştirmek bana düşmese de yine de düşüncelerimi de sizlerle paylaşmazsam bu blogun ne anlamı kalır , öyle değil mi :)

Not: Fotoğraflar Abdi Gündoğdu tarafından blogum için çekilmiştir, lütfen izinsiz kullanmayınız.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Erol albayrak defilesi muhteşemmiş.:)En dikkatimi çeken o oldu.

Bir Minik Bir Minnoş dedi ki...

O gözlüklere BA-YIL-DIM !

Aysegul Uluc dedi ki...

Fotograflar cok guzel gercekten :)

www.stylishtimes.net

Unknown dedi ki...

Simay Bülbül ve Özlem Kaya defileleri gerçekten çok çarpıcıymış özellikle file tarzın kullanımına hayran kaldım. Defilelerin birçoğuna katılamamıştım ancak bu güzel fotoğraflar ile takip etmek ayrıca bir keyif canım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...