22 Ağustos 2013 Perşembe

Yeni Diziler, Yeni Stiller

Türk milleti olarak kopyalamayı pardon esinlenmeyi çok sevdiğimiz bir gerçek, hele televizyon sektöründe bu artık olmazsa olmaz. Son yıllarda özellikle yerli dizilerde bu sık sık karşılaştığımız bir durum. Çeşitli yabancı kanalların dizilerini bize uygun hala getirip (40 dakikadan 2 saate çıkarıp, gay karakterler varsa uzak durup, evlilik dışı ilişkiler söz konusu ise bir kılıf bulup) önümüze sunuyorlar.

Orjinallerini zaten bir dizi kolik olarak izlemiş olduğumdan sadece meraktan ilk bölümlerini izleyip bir daha yüzlerine bakmıyorum, pek çoğunuz gibi. Şimdi bu konuya nereden geldin derseniz? Biri kopya diğeri ise orjinal mi tam emin olamadığım iki gençlik dizisi yeni sezonda ekranlarda olacak.


Kanal D'de yayınlanacak Aşk dizisinin başrolünde Hazal Kaya ve Aslı Tandoğan var ama beni yazmaya itecek sebep pek tabi o değil, stil kraliçesi, bu yaşında kendine herkesi hayran bırakan Nebahat Çehre elbette. Aşk-ı Memnu'dan sonra bizim kanallarda dizi izlemeyi bıraktıysanız, en azından benim gibi ilk bölüm için bu diziye bir şans vereceksiniz, eminim :)




Bir diğer dizi ise Star'da yayınlanacak Med Cezir. Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un oynayacağı dizi, yerli 'The O.C' olacakmış. Tabi senaryo yukarıda yazdığım gibi pek çok değişikliğe uğrayacaktır :)
Dizide cast kesinlikle çok önemli yani biri bile uymasa o diziye tahammül etmek zorlaşıyor ama diğer önemli kısım ise kesinlikle styling. Bakalım dizi bizi stil açısından doyurabilecek mi?

Peki siz ne düşünüyorsunuz, içlerinden herhangi birine bir şans vermeyi düşünüyor musunuz?

9 yorum:

rahat yazar dedi ki...

Medcezir stil olarak doyurabilir çünkü Aşk-ı Memnu'dakileri giydiren ekip stylingi yapacak biliyorum.

Aşk dizisi senaryosu hakkında ben de şüpheliyim kesin bir yerden esinlenme vardır:)

rebeltakipte dedi ki...

rahat yazar , ay yapım'ın işleri kaliteli oluyor genellikle, bende umutluyum :)
Aşk dizisini de başlayınca anlyacağız sanırım, nerelerden esinlenilmiş :)

bademlebuduk dedi ki...

ben de merak ediyorum bu diziyi

Adsız dedi ki...

Sizin de burda paylaştığınız fotolardan fazlasıyla belli oluyo Medcezir bu konuda daha iddialı .. Merakla bekliyorum yayın gününü

Mert dedi ki...

Yeni diziler, yine diziler... Konular neredeyse her sezon aynı. Güçlü, zengin kişilerin günahları ya da fakirlerin dramları. Kadro değişiyor yalnızca.

Yeni dizilerin trailer'ları, fragmanları, tanıtımları dönmeye başladı da eskilerinki? Ben eski dizilerden tanıtım göremedim henüz? :)

Kafa Dergi'ye, dizilerdekinden farklı bir hikayeden hoşlanıyorsanız da Ters Düz'e beklerim. Yorumlarınızla olursa daha güzel. :)

Adsız dedi ki...

A.S.K the wings of dove diye bir filmden esinlenmis :/ senaryo ayni.. keske goldfilm ay yapim kadar dueust olsaydi bu konuda ! bunu saklamanin ne anlami varr

Melislicious dedi ki...

Nebahat Çehre için aşk dizisine bakabilirim diye düşünüyorum senin gibi:))) İster istemez stiller çekiyor ve bu dizilere bakıyoruz.
Ama nerde özgün diziler??? Yalan Dünya yayından kalkmasa bari

rebeltakipte dedi ki...

Şimdi The wings of Dove'un konusuna baktım siz yazınca, fragmandan anladığımız kadarı ile konu bu doğrultuda, çok teşekkürler bilgilendirme için :)

Melislicious, Nebahat Çehre'ye bayılmayan var mı acaba :) Bu arada Yalan Dünya beni Avrupa Yakası kadar sarmamıştı, sanırım Beyaz yüzünden ama yine de Gülse Birsel gibi özgün birinin yaptığı işin devam etmesi önemli

Adsız dedi ki...

rica ederim :)) sadece insanlarin biraz daha durust olmasini istiyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...