26 Ağustos 2011 Cuma

NEJ... “PARALEL HAYATLAR” KOLEKSİYONU İLE ISTANBUL FASHION WEEK’DE!


İFW'de gerçekleşecek defileler içinde,merakla beklediklerimden biri de NEJ / Nejla Güvenç defilesi.Bu yıl 8 Eylül'de düzenlenecek defilede “NEJ” kadınlarını, sinema sanatçısı AHU TÜRKPENÇE temsil edecekmiş.Eminim bizleri çok yaratıcı bir koleksiyon bekliyor.Şimdi ben susuyorum ve defilede bizi bekleyenler nelermiş şöyle bir ön bilgi alıyoruz.


8 Eylül 2011, 17:30 İFW Çadırı – ODAKULE (TRT Binası Önü)
NEJ Defilesi

  • NEJ defilesinde Nejla Güvenç, 2012 İlkbahar-Yaz koleksiyonu ile yer alacak. Defilede yer alacak mankenlerin makyaj tasarım ve uygulamaları MAC markası tarafından yapılacak. Defilede sergilenecek deri koleksiyonu Deri Tanıtım Grubu (DTG) tarafından desteklenecek.
  • Tasarımın uzun bir yolculuk olduğunu ve “NEJ” kadınının gerçekte iç içe geçmiş, birbirini şekillendiren ve hatta belki birbiriyle etkileşim halinde olan, birbirine paralel hayatların sonsuzluk serüvenlerini tasarımlarına yansıtan Nejla Güvenç, İstanbul Fashion Week 2011’e “Paralel Hayatlar” koleksiyonu ile katılıyor.
  • Nejla Güvenç, İstanbul Fashion Week’e üçüncü kez katılıyor ve üç defiledeki konseptini de bir “üçleme” kurgusu ile sunuyor.  Bu üçlemede yer alan “NEJ” kadınlarını, sinema sanatçısı AHU TÜRKPENÇE podyumda temsil edecek. Ahu Türkpençe, aynı zamanda defilede izleyicilere sunulacak olan NEJ “Paralel Hayatlar” konsept filminde de başrolü oynayarak NEJ kadınını canlandıracak.




NEJ “PARALEL HAYATLAR” KOLEKSİYONU:
Koleksiyon renkleri; zaman içinde dönüşüme uğramış, yaşayan griler... Kristalize  şeker beyazlar... Güneşin büyülediği buğday sarısı, safran, bakırlar. Hipnotize edici pembekirmizilar... Ve duygunun rengi inci pudralar...

Formlarda; Birbirinden bağımsız ancak paralel devam eden çizgiler.

Deneysel boyutlar, tarihsel estetik, modern ideoloji ve eşiz simetri. Matematiksel uzamlar, mimari yaklaşımlar, dönüşüp değişerek gelişen formda katmanlar, gizli, muzip detaylar kozmik bir yaklaşımın varlığını hissettirmekte...

NEJ serüveni üçlü bir kompozisyon; bir üçleme… Talihleri ile tarihi değiştiren kadınlara;  “self-kendilerine” ait… Kendi yüzyıllarında dönüşümün ayağı, kırılma noktası yaratmış kadınlara selam niteliğindedir.

İlk serüveni; 2011 İlkbahar/Yaz koleksiyonunda Hypatia’yı İskenderiye Kütüphanesi’nin tozlu raflarından çıkarmıştı.
Eşsiz güzelliği sonsuz bilgeliği ile “aydınlığın son ışığı” olarak tanımlanan Hypatia, yakılan İskenderiye Kütüphanesi’nin küllerini savururken muzipçe gülümser: “Sonsuzluğa ne bırakacaksın?”… Sonsuzluğun ilk serüveniydi Hypatia… ve kitap Hypatia’nın sonsuzluğunun simgesiydi…

İkinci serüven 2011/12 Sonbahar/Kış Self Century koleksiyonu kutsal atfedilen topraklarda hayat bulmuş, içindeki aşkla Papa’lık makamına ulaşmış Joanna Anglicus’un adına, hak ettiği sonsuzluğu vermek üzere çalışılmıştır…

Ve...Üçüncü final serüveni ile paralel evrende yasamış farklı bedenlerde hayat bulmuş NEJ kadınlarını bir araya getiriyor.

Evet bu kadar detay aldıktan sonra eminim merak daha da artmış olmalı, öyle değil mi :)

Şimdide Nejla Güvenç, hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için kendisini nasıl anlatmış bir bakalım ne dersiniz?



Nejla Güvenç, uzun yıllardır modanın profesyonel alanında  tasarımcı olarak yer almaktadır. 2002 yılında yarattığı kendi markası NEJ'i, “ekolojik bir serüven” olarak konumlamakta ve tasarımlarında tamamen organik malzeme kullanmaktadır.
Goldman Sachs  tarafından desteklenen, Harvard University ve The Wharton School of The University of Pennsylvania tarafından yürütülen “10.000 Kadın Girişimci” projesinde, Türkiye’den seçilen ilk kadın girişimcidir. 
Garanti Bankası’nın, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin (KAGİDER) işbirliğiyle 2011’de 5.'sini düzenlediği “Türkiye’nin Kadın Girişimci” yarışmasında “Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci “ dalında ikinci olmuştur.
NEJ markası kendi çağını yaratan ve geleceği şekillendiren kadını tamamlamaktadır. NEJ kadını 21. Yüzyıl özgün ve özgür zamansız ve kendine inanan kadınıdır. NEJ koleksiyonları güçlü tutkulu bilge bir kentli kadını anlatmakta ve vazgeçilemez bir şıklığı yansıtmaktadır.
Nej koleksiyonu dünyada sürdürülebilir bir yasam için; üretilirken de, yok edilirken de çevre dostu.
NEJ markası ile katıldığı defile ve fuarlar;

Paris Pret a Porter                          2006 - 2010                                                                       
Tokyo I.F.F                                         2007 - 2008
Tokyo Weaready                            2005 - 2006
Berlin Premium                                            2006
İFW                                                       2010 - 2011

3 yorum:

milky dedi ki...

Nej,
kar tanesi :)
Bu sene en çok beklenen ve dikkat çekecek isim.

civciv dedi ki...

rebelim cok özlemisim seni ve postlarini :))

evime döndüm *Yeay *


görüsürüZzz tatlim

civciv <3

Anindayorum.com (Abraham) dedi ki...

:D nejla güvenc modanın efendisi olması gerekn isim (=

bizede bekleriz canm www.anindayorum.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...