23 Nisan 2012 Pazartesi

Nude Güçlendirici Seriyi Denedim

Selen Kozmetiğin doğa dostu, bitkisel içerikli Down Under Natural's Nude şampuan ve saç kremini bir süredir kullanıyorum.Kullanımım sonucu memnun kalınca sizlere de bu seriden bahsetmek istedim.


Bir süredir saç dökülmesi problemi yaşıyordum.Deyimi yerindeyse avuç avuç dökülen saçlarımı nasıl kendine getireceğimi şaşırmıştım.Saç dökülmesi tiroid'den hormon bozukluğuna bir çok sebepten kaynaklanıyor olabilirmiş.Ben o nedenle, ilk olarak doktora bu tip bir sorunum olup olmadığını öğrenmeye gittim.Test sonuçlarına göre çok şükür böyle bir problemim yokmuş.Tabi bu süre zarfında sorunum için bir çok ürün denedim ama tam anlamı ile istediğim sonuca ulaşamayınca soluğu bu kez saç analizinde aldım.
Analizi yapan uzman, saçlarım için deterjan katkılı ürünler kullanmayı bırakıp bitkisel içerikli ürünler kullanmamı tavsiye etti.Yanında bir de kullanmam için 5 mg Biotin (gıda takviyesi) önerdi.Biotin saç,tırnak gibi başlangıcını deriden alan oluşumların ve kas,kemik,deri gibi tüm proteinli dokuların gelişiminde ve sağlıklı durumların sürdürülmesinde doğrudan ve ya dolaylı etkiye sahip bir vitaminmiş.Biotin süt,yumurta,balık,bira mayası, patates, soya, ceviz,fındık gibi yiyeceklerde bulunuyormuş.

1 ay boyunca biotin ile birlikte uzmanın önerdiği şampuanı da kullanmaya başlayacağım sırada Selen Kozmetikten saç tipimi belirtmemi ve uygun bir ürün gönderimi yapmak istediklerini belirttikleri bir mail aldım.Tabi saç konusunda sıkıntı yaşadığımdan bu durumu belirtip,doğal ürünler kullanmam gerektiğini söyledim.Onlar da ürünün %98 doğal olduğundan,sülfat ve paraben içermediğinden bahsedip bana güçlendirici seriyi önerdiler.Bende ürünler elime ulaşınca merakla ilk olarak soluğu analizimi yapan uzman da aldım.Ben doğal ürünler konusunda fazla bilgiye sahip değilim,kokusu ambalajı güzel olan her şeyi deneyebilirdim :)O nedenle analistde onaylayınca kullanıma başladım.


Biberiye,okaliptüs ve taze nane içeren güçlendirici serinin kokusu (evet benim için koku hep önemli:) tazeleyici ve ferah bir his veriyor.Deterjan içerikli olmadığından diğer şampuanlar gibi köpük içinde kalmayı beklemeyin.Ben ilk bir kaç kullanımım da acaba temiz oldu mu hissi yaşadım ama kullandıkça alıştım ve çok memnunum.Şampuan değişimlerinde genelde yaşanan kepek sorunu ile de karşılaşmadım,saç dökülmem tamamen kesilmedi ama oldukça azaldığını söylemeliyim.Kullanım sonucu doğru bilgi vermek ve yanlış yönlendirme yapmamak için kullanır kullanmaz ürün hakkında yazmak istemedim ve yaklaşık 1 ay bekledim.
Doğal içerikli şampuan arayan,saç dökülme problemi yaşanlara Nude güçlendirici seriyi tavsiye ederim.Tabi sadece dökülme için değil,Nude markasının hacimlendirici ve nemlendirici serisi de var.Saç tipinize uygun olanı alıp kullanabilirsiniz.Ürünler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayarak Selen Kozmetiğin sitesine göz atmanızı öneririm.

Ürünleri Watsons, Gratis, Rossman, Macro, Migros, Seckin Parfümeriler ve eczanelerde bulabilirsiniz.
Bir de önemli bir bilgiyi gelen yorum sonrası atladığımı fark ettim.Ürünler hayvanlar üzerinde test edilmemiştir.


Konu hakkında sormak istediğiniz soru olursa yorum bırakabilir ya da her zaman mail ile ulaşabilirsiniz :)

Ürünler Selen Kozmetik tarafından gönderilmiştir.Kendilerine bu nazik gönderim için bir kez daha teşekkür ederim.

5 yorum:

şeniz dedi ki...

Aaa ben bu seriyi biliyorum. İçinde sodium laureth sulfate yani SLS ve paraben olmaması müthiş bir şey. Denemeye cesaret edemiyordum. Şimdiki şampuanım bitsin hemen Nude serisinin bana uygun olanını bulup kullanacağım. Peki bu şampuanı nerelerde bulabiliriz? Bir de hayvanlar üzerinde test edilmiş maddeler içerirler mi? Selen Kozmetiğe bu soruları iletebilir misiniz?

şeniz dedi ki...

Size yorum yazdıktan sonra Selen Kozmetiğin sitesine bir göz atmak istedim ve karşıma ilk çıkan şey "hayvanlarda teste karşıyız" yazısı oldu. eğer öyleyse, bundan sonra başka ürün kullanmam =D

rebeltakipte dedi ki...

şeniz, ben yazmayı unutmuşum,sayende hatırlayıp hemen yazıya ekledim,teşekkürler yorumun ve ilgin için :)

rebeltakipte dedi ki...

Bir de sorunu cevaplamayı unutmuşum ekleyeyim; Watsons, Gratis, Rossman, Macro, Migros ve bazı parfümerilerde ve ya eczanelerde bulabilirsin

Krissii dedi ki...

nice blog! :)
visit my too :)
ttcybeauty.blogspot.com

xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...