5 Nisan 2012 Perşembe

Oya Komar ile Colourfit Renk Analizi

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en ünlü online alışveriş sitelerinden MissPera ve Markafoni'nin ortak daveti ile Colorfit'in yaratıcısı Oya Komar'a,bana özel renk analizine gittim.

Tahmin ediyorum,nedir bu renk analizi,neden gerek duymalıyım,bana ne fayda sağlayacak,deneyip hangi rengin yakıştığını zaten görürüm diyor olabilirsiniz ama çok yanılıyorsunuz.Benim gittiğimde renkler hakkında düşündüklerim ve tercihlerim çok farklıyken,çıktığımda bambaşkaydı.Sizlere adım adım analizi anlattıkça sizinde bu konuya ilgi duyacağınızı düşünüyorum.

Biz kadınlar alışveriş de saatlerimizi harcayıp,bir sürü kıyafet deneyip o an için en beğendiklerimizi alıyoruz.Ama o günkü saç modelimizden makyajımıza bizi yanıltacak bir sürü faktör de işin içine giriyor.O gün mağazada üzerimizde harika duran bir kazak daha sonra bir yere gidecekken üzerimize giydiğimizde çok kötü durabiliyor.Ben bunu ara sıra yaşadığımdan böyle örneklendirmek istedim,eminim çoğunuzda bu durumu yaşamışsınızdır.İşte bu bizim cildimizle doğru olan renkleri tam olarak bilmememizden kaynaklanıyor.

Aynı zamanda yanlış renk tercihi daha yaşlı ya da daha yorgun görünmemize,bir bütün olarak hoş görünmek yerine üzerimizde ki tek parçaya ilginin kaymasına da neden oluyor.

Türkiye'de bu işi uzun yıllardır yapan ve alanında uzman olan Oya Hanım,kumaşların cilde verdiği yansıma ile renk analizini gerçekleştiriyor.Cilt renginizi değiştirmeyen,sizi mutlu ve canlı gösteren renkler sizin için ideal olanlar,kullanmanız gerekenler anlamına geliyor.Renkler bizim bir parçamız aslında,her rengin farklı tonlarının yansıması kişiye göre değişiyor.

Oya hanım bizi sadece giyim konusunda yönlendirmiyor,aynı zamanda en doğru saç renklerini, tonları ile bulmaya ve en doğru makyajı yapmamıza yardım ediyor.

İşin doğrusunu söylemek gerekirse ben en çok hangi saç renkleri bana uygun diye merak ederek gittim.Çünkü giyim ve makyajda renkleri denemek kolay olsa da saç için büyük riskler alıp bambaşka renkler denemek pek de kolay değil :)



Balmumcu'da bulunan home ofis'inde, kapıdan girer girmez pozitif enerjisi ve tüm sıcaklığı ile beni karşılayan Oya Hanım,analize başlamadan önce renkler hakkında ufak bir ön bilgi verip,zevkle döşenmiş muhteşem deniz manzaralı salonunda beni ağırladı.

Daha sonra analizin gerçekleştiği odaya geçtik.Oya Hanım saç rengi faktörünün renk yansıması konusunda bizi yanıltmaması için saçlarımı toplatarak beyaz bir örtü ile kapattı.Aynı zamanda boynumdan aşağısını kapamak içinde aynı yöntemi kullandı.Bu yöntemle sadece yüzümüzün kumaş yansımalarına verdiği tepki en doğru şekilde elde edebiliyor.



Öncelikle soğuk mu yoksa sıcak gruptamıyım o belirleniyor.Daha sonra açık renkler mi yoksa koyu renkler mi bende daha iyi duruyor onu görüyoruz.Arkasından da soft mu yoksa canlı renkler mi yakışıyor ona bakıyoruz.



Makyajda bana giden renklerin başında pembenin geldiğini duyup,bir de daha önce hiç sürmediğim tonda bir pembeyi dudaklarıma sürdüğümde önce şaşırıp,sonra da beğenmeye başlıyorum :)

Analiz sonucunda benim soğuk grupda,koyu ve canlı renkleri en iyi taşıdığım ve kış mevsimi kadını olduğumu öğreniyoruz :)

Eğer sizinde alışveriş sonrası kenara attığınız bir sürü giysiniz var ise,çevrenizden ne kadar yorgun ve soluk göründüğünüze dair eleştiriler geliyor ise ya da size bakan sadece sürdüğünüz rujun ya da giydiğiniz bir kazağın rengine takılıyor ise renk konusunda hata yapıyor olabilirsiniz demektir.

Son olarak toparlamak gerekirse Oya Hanım,doğru renkler giydiğiniz,doğru makyajı yaptığınız,doğru saç rengini kullandığınız taktirde cildinizin doğal ve canlı göründüğünü,girdiğiniz ortamda ilginin tek bir parçaya değil bütünü ile size odaklanacağını söylüyor.Bende kesinlikle katılıyorum ve verdiği bilgiler neticesinde öncelikle makyajda yaptığım hataları düzeltiyorum.

Buradan beni davet eden Misspera ve Markafoniye,benimle ilgilenen,güler yüzü ile herkesin kalbini çaldığına emin olduğum Oya Komar'a çok teşekkür ediyorum.

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için Oya Hanım'ın bu işi yürüttüğü Colourfit sitesine buraya tıklayarak ulaşıp,iletişim kurabilirsiniz.Renkler hakkında bilgilendirip,yapılan yanlışları yazdığı,konu ile ilgili detaylı bilgiler bulabileceğiniz http://colourfit.com/blog.htm adresli blogunu da takibe almanızı şiddetle öneririm :)

Bana konu hakkında sormak istediğiniz bir soru olursa da yorum olarak bırakabilir ya da rebeltakipte@hotmail.com mail adresinden her zaman ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar:Abdi Gündoğdu

16 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

vayy ne şanslısın tatlı kuzenimle tanışma fırsatı bulmuşsun :)

yeni hayat dedi ki...

son zamanlarda çok duyuyorum "yorgun görünüyorsun" lafını, acaba bir yerlerde hata mı yapıyorum:) bu süreçte yorgun olmam normal ama bu renk işini ben de dikkate alayım,paylaşım için teşekkürler:))

Lilli dedi ki...

Nice nails and make up dear!:) Kisses!

Unknown dedi ki...

uuu çookk kıskandım amaaa:))) maşallah diyelim çok şanslısın ;) Sevgiler cnm

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

vooovvv değişik ve bilgilendirici bir yazı olmuş tatlım :)

Adsız dedi ki...

blogunuzu çok beğendim benimkine de beklerim :) http://www.thefashioncranky.blogspot.com

Trendydolap dedi ki...

buna benzer bir çalışma yakında blogda olacak :) süpriz

Adsız dedi ki...

ayy rebelcim ben bunu duymuştum ama bu kadar ayrıntılı bilgi sahibi değildim.Valla şaşırdım okudukca yaa öle miymiş diyip durdum.Bana çok oluyo mesela alıyorum magazada süper bi de yani o kadar para bayılıosun ama orda parlayan parça eve gelip giyince direk foss! ben hemen incelemeliyim malum İzmirdeyim bloglarını sitelerini bi kurcalıyım:))

Kuzununannesi dedi ki...

supermıs bende orada olmak ısterdım..bu arada pembeden vazgecme:)

CMOS dedi ki...

ay çok güzel bir post olmuş bu bende kendimi merak ettim şimdi!:D

gecekiyafeti.com dedi ki...

bazen renkler giydiğimiz kıyafetin modelinden bile daha önemli bence de.. g,zel paylaşım için teşekkürler...

Maria Sself dedi ki...

I most definitely LOVE the make over and its results - gorgeous!!

BÜTÜ dedi ki...

ne güzel bir post olmuş :))) keyifle okudum :)

fashiONözge dedi ki...

AAAA HARİKA OLMUŞSUN YAAA,NE KADAR YAKIŞMIŞ SENEMİİMM:))

BU ARADAA ÇEKİLİŞİME BEKLERİİMM:)
http://fashionozge.blogspot.com/2012/04/payetli-ceket-sofigocomdan-hediyeee.html

DEMI dedi ki...

likeeee your blog lovely,
keep posting and go for it!!! :)

XO

Unknown dedi ki...

MERHABA:) gerçekten enteresan bir çalışma alanı, yararlı buldum bazı insanlar hakkaten kendilerine neyin/hangi renklerin daha iyi gideceğini görmeden giyiniyorlar,demek ki neymiş kendine yakışan renkleri bilmek de bir yetenekmişşş:)bu arada pembe ruj çok yakışmış sürmeye devam etmelisin,beyaz tene sahip olduğundan canlı renkler sana gerçekten iyi gider kış kadını,zaten kasımda doğmuşsun;) görüşmek üzere...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...