20 Şubat 2013 Çarşamba

Ear Cuff ile Şıklık Kulaktan Başlıyor!

Ear Cuff ne demek önce bir açıklığa kavuşturalım, kulağın büyük bir bölümünü kaplayan, dikkat çekici bir aksesuar. İngilizce'den çevirmek gerekirse kulak kelepçesi de diyebiliriz. Bana göre ne demek olduğuna gelirsek sanırım ilkokul 4 ya da 5. sınıftayken (90'lı yıllarda) neredeyse herkesin kullanmaya başladığı, kulağın delik olan kısmına takılan taş ya da metal bir parçadan sarkan zincirin metal sıkıştırma aparatı ile üst kulak kıkırdağına takılması :) Eminim pek çoğumuz o modellerden kullanmış ya da hala kullanıyordur. (Alt fotoğrafta ki modelden bahsediyorum)


Uzun zamandır kullanılan ear cuff'lar geçtiğimiz yıl varlığını daha çok hissettirmeye başladı, önümüzde ki sezon ise altın çağını yaşayacak gibi görünüyor. Artan model çeşitliliği ile her tarza hitap eden ear cuff'lardan H&M'de bulup almıştım geçen yıl. Ebay'de ise inanılmaz bir ear cuff çeşitliliği var gotik tarzdan kokoş modellere, günlük takılabilecek modellerden dikkat çekici parçalara pek çok seçenek mevcut.

At kuyruğu, topuz ve örgü saç modelleri ile kullanılabilecek ear cuff çeşitlerinden henüz edinmediyseniz zevkinize uygun bir tane edinip takmanın zamanıdır. Ben özellikle bol örülmüş dağınık örgü ile çok yakıştırıyorum :)









3 yorum:

Gardrop Kedisi dedi ki...

Kendimde değil lakin başkalarında görünce sevdiğim bir trend (: Bir de Diane Kruger ne güzel taşıyor yahu!

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

çok şık görünüyor ama bazıları da çok abartı...

marléne the third dedi ki...

tam da kıkırdaktaki deliği unutmaya başlamışken bu moda hiç de iyi olmadı :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...