16 Şubat 2012 Perşembe

İstanbul Fashion Week 3. Gün Defile Detayları

Yoğunluktan moda haftasının 2.gününden sonrasını yazmaya bir türlü fırsat bulamadım,o nedenle hazır bilgisayar başına geçmişken, 3 gün gidip izlemeye fırsat bulduğum defileleri bir arada yazmaya karar verdim.

3. gün İstanbul Moda Akademisinin (IMA) düzenlediği workshop ile başladı.Ben malesef saatinde varamadığımdan üzülerek kaçırdım.
Dice Kayek markasının yaratıcıları Ece Ege ve Ayşe Ege ile Ayaydın – Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın’ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşinin moderatörlüğünü ise Yaprak Aras üstleniyordu.Workshop'un konusu ise Türkiye’de ilk kez endüstri ve tasarımın buluşmasından doğup Dice Kayek tasarımlarının İpekyol ile hayat bulduğu MACHKA markasının doğuş hikayesinin katılımcılarla paylaşılmasıydı.

Günün ilk defilesi ise Erol Albayrak tarafından gerçekleştirildi.İlk olarak dikkati çeken mankenlerin burularak minik minik toplanmış farklı saç modelleri oldu.Koleksiyonda ise bir çok farklı kesim ve materyal bir arada kullanılmıştı.Deri ve şifondan,kürk ve satene,karışık desenli kumaşlardan yünlü kazaklara kadar oldukça geniş bir koleksiyondu.







Benim koleksiyonda beğendiklerim ise aşağıda fotoğraflarını eklediğim bordo ceket,sarı uçuş uçuş elbise ve hançerli deri çantalar oldu.Siz ne dersiniz, çantalarda altın detaylı hançerler hoş durmuyor mu?



Erol Albayrak defilesinden sonra biraz mola verip günün son defilesi için yerimi aldım.Cengiz Abazoğlu'nun Adil Işık için tasarladığı koleksiyonda yeşil,siyah,mavi ve kırmızı renkler ağırlıktaydı.Koleksiyonda ki dikkat çekici parçalar ise deri eldivenler,fermuar detaylı elbise ve ceketler ,kumaş ve derinin bir arada kullanıldığı tasarımlardı.








Defilede ise koleksiyonun önüne geçen, kuşkusuz sarışın güzel Ana Beatriz Barros oldu.Podyuma her adım atışında salonda alkış seslerinin duyulması bir oluyordu.Gecede giydiği cesur tasarımlar ile gözler önüne serdiği selülitlerinden dolayı oldukça konuşuldu.Eğer selülitleri göz ardı edersek kesinlikle podyumdaki yürüyüşü,pozları ve tasarımları üzerinde taşıyışı harikaydı. 




Bir sonraki postta ,ifw boyunca karşılaştığım ve yeni tanıştığım bloggerlar ile çekildiğim fotoğrafları ekleyeceğim.

Not:Fotoğraflar Abdi Gündoğdu tarafından blogum için çekilmiştir.

1 yorum:

Antonella C’est Moi dedi ki...

love it <3!! cute blog..if you want follow me on google friends and i will be happy to follow you back <3
xoxo
a_c'est moi
LA MODE OUI C'EST MOI
FACEBOOK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...