1 Şubat 2012 Çarşamba

Tuvana Büyükçınar Demir “Ciddiyet Parodisi” İle IFW’de…


Tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir’in 2012-2013 Sonbahar-Kış sezonu koleksiyonu “Ciddiyet Parodisi” ile 100 yıllık geçmişi olan modanın tozlu hikayesinden ilham alıyor.

Savaş sonrası yeni bir dünya… Estetik kavramının yeniden hayata dahil olduğu; kadının kadın olmayı hatırladığı, belki de öğrendiği bir dönem. Mecburiyet gerekçesiyle edinilmiş, derbeder kılıklardan sıyrılıp vücuda övgünün başlangıcıdır bu dönem…

Aradan neredeyse 100 yıl geçmiş ama modanın bu tozlu hikayesi dillerden hiç düşmemiş, kendini tekrarlamış durmuş. Tek fark, kadınlar artık ihtiyaçlarına değil değişken ruh hallerine sarılır olmuş. Bir gün kumaşlar bedenini övsün isterken, bir başka gün erkeklerden rol çalsın istermiş.

Yıllar boyu popüler kültür daimi bir devinim içindeyken moda da her yenilikten nasibini alırmış. Bugün ise tükenmeye yüz tutmuş her kavram gibi; boşluklar ve ihtiyaçlar yeni uzmanlıklar doğurmuş. Birileri kadınların değişen ruh hallerine aldırmaksızın, kurallar koymuş sarılmak istediklerine. Anlatacak bir macerası, sabitlenmiş fikirlere yeni bir yorumu olan tasarımcı Tuvana Büyükçınar Demir, normatif bir elitizme dönüşen bu tuhaf uzmanlıklara sessiz kalmayıp, adeta bir “Ciddiyet Parodisi” yazıp yönetiyor.


Business formlara eğlenceli couture detayların eklendiği “Ciddiyet Parodisi” koleksiyonunda, tüvit, kaşe, flanel, koton, şifon, yün ve ipek dokularının birbiriyle kombinlenerek, bordo, tarçın, lacivert, kiremit ve gri tonları ağırlıklı olarak kullanılıyor ve 30’larla 40’ların çizgileri 2012-2013 kışına dair farklı yorumları ile yer alıyor. Couture parçalarda kullanılan ve yüz yıllık geçmişe sahip yöresel bir işleme türü olan tel kırma tekniği Demir’in her koleksiyonunda süregelen gelenekselci yanını vurgularken, okside gümüş ve gold detaylarla da post-modern bir hava yaratılıyor. Defilenin stylingi Hakan Öztürk ve Merve Kırşan imzası taşırken, kumaşlarda ise Yünsa tasarımlarına yer verildi. Saç tasarımı Ata, makyaj tasarım ve uygulamaları ise MAC sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Basın Bültenidir.

8 Şubat saat 18:00'de gerçekleşecek defileyi büyük merakla bekliyorum.IFW defilelerini gün sonunda  tüm detayları ile blogumdan paylaşıyor olacağım.İstanbul Moda Haftasına son bir hafta kaldı,heyecan dorukta :)

4 yorum:

GoNcha GoNcha dedi ki...

cok merak ediyorum yeni koleksiyonu.
bir onceki IFWde seker ilavesiz koleksiyonu cok begenmistim. hatta blogumda da yazmistim, okumak istersen linki:
http://gonchagoncha.blogspot.com/2011/09/seker-ilavesiz-cupcakeler.html

Cupcake tadinda bir gun diliyorum;)

zeys dedi ki...

En cok mrk ettigim defilelerden biriiii..sabirsizlaniyorummm:)

Adsız dedi ki...

canım çok güzel bir blogun var postlarını çok beğendim.IFW defilelerinin detaylarını görmek için sabırsızlanıyorum.sevgilerr :)

Adsız dedi ki...

hadi bakalım rebelciğim senden alıcaz ifw haberlerini merakla beklemedeyim;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...