31 Temmuz 2012 Salı

Hamilelik ve batıl inançlar

Her kadının hayalidir bir gün bir bebek sahibi olmak ve annelik duygusunu tatmak. Gebelik hesaplama yöntemleri ile hamile olup olmadıklarını anlamaya çalışırlar. Hamilelik dönemleri ne kadar sıkıntılı geçse de, sonunda ne geleceğini bildikleri için hep sabrederler. Kendilerine, hayatlarının hiçbir döneminde olmadığı kadar dikkat ederler. Yiyeceklerini dikkatle seçerler, ne giydiklerine ya da yürüyüşlerine kendilerinden çok bebeklerini düşünerek özen gösterirler. Kız ve erkek bebek isimleri için ilk günlerden itibaren araştırma yapmaya başlarlar.


Toplamda, normal şartlar altında 9 ay 10 gün süren hamilelik dönemi, her hafta farklı bir gelişim süreci gösterir. Hamileliğin ilk ayında bebeğinizi besleyecek plasenta oluşur ve bebeğiniz cenin haldedir. Beşinci ayın sonunda tekme atmaya, hareket edebilmeye başlayan bebeğinizin cinsiyeti de belli olur. Bebek, gelişim süresini tamamladıktan sonra dünyaya merhaba demek için beklemeye başlar.
Hamileliğe dair herkesin bildiği batıl inançlar var ancak bilinmeyen şey, bu batıl inançların bazılarına bilimsel açıklamalar getirilebiliyor.



Hamilelik dönemi boyunca, çok fazla mide bulantısıyla karşılaşan kadınlar için kız bebeği olacağına inanılıyor. Bunun sebebi bilimsel olarak, kız bebeğin salgıladığı hormonların anneyi fazla etkileyeceği bu yüzden bulantıların normale kıyasla daha fazla ortaya çıkabileceği şeklinde açıklanıyor.
Hamilelik döneminde göbeğinde tüylenme olan kadınların genelde erkek çocuğu oluyor. Çünkü erkek bebeğin gelişimi boyunca salgıladığı erkeklik hormonu yani testosteron, annede de bazı etkilere sebebiyet verebiliyor.

Hamileliğinin ilk üç ayında, anne ölüm tehlikesi geçirdiyse ya da ölmekten korktuysa bebeğin eksik parmakla doğacağına inanılıyor. Korku esnasında, damarlar birden daralır ve bu bebeğin de damarlarından birinin tıkanmasına dolayısıyla gelişiminin durmasına yol açmış olabilir.

2 yorum:

Hayat Kaydetmeye Değer dedi ki...

hiç bilmiyordum bunları şaşırdım açıkcası , birde saç kestirmiyor bazı hanımlar bi bunu duymuştum :)

Rosesapling dedi ki...

Paylaşımın sayesinde bilmediklerimi öğrendim çok teşekkürler=))
Ahh bir de ben görevi sebebiyle doğuya giden bir arkadaşımdan oradaki görev yaptığı yerdeki hanımların hamilelere balık yedirmediğini çünkü çocuğun balık ayaklı olacağına inandıklarını duydum. Kıyamam birde hamile bulunan evdeki ev halkı da hamilenin canı çekmesin diye 9 ay boyunca de balık yemezlermiş

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...