2 Haziran 2016 Perşembe

İş Toplantıları İçin Giyinirken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gereken 7 Detay


Eyvah, iş toplantısı var ve siz ne giyeceğinizi bilmiyorsunuz. Ne kadar resmi olmanız gerekir, neleri giyerseniz toplantıyı hem en rahat şekilde geçirirsiniz hem de şıklığınızdan ödün vermezsiniz? İşte tüm bu soruların cevabı bu infografik içerisinde yer alıyor.

Toplantıda rahat olmak adına salaş bir bluz giymeniz tabii ki de itibarınızı zedeleyecek bir seçim olur. Şık olmak için de illa şıkır şıkır kıyafetler seçmenize gerek yok. Bunlar da size düğüne gidiyormuş gibi gösterebilir. Peki, nasıl yapacağız da hem rahat hem şık olacağız? Bunun için ilk tüyo geliyor: dekoltenizi iyi ayarlayın Fazlaya kaçmayın. Abartılmış dekolteler görüntünüzü basitleştirecektir ayrıca karşı tarafınızdaki kişinin dikkatini de dağıtabilir.

Renklerin de insan psikolojisi üzerinde büyük etkileri olduğu kanıtlanmış bir durumdur. Beyaz, pudra rengi, bebek mavisi gibi tonları seçtiğinizde karşınızdaki kişinin sizin hakkınızda daha olumlu düşünmesine ortam yaratmış olursunuz. İş toplantıları genelde oldukça gergin geçer. Kırmızı, sarı gibi dikkat çekecek renkleri kullanırsanız ister istemez ortamın gerginliğini de arttırmış olursunuz.

Kıyafetinizin temiz ve düzgün olması da oldukça önemlidir. Eğer kıyafetiniz bakımlı olursa karşı tarafta sizin her işinizi düzgün yapan bir kişi olduğunuzu düşündüğünden sizi daha çok dikkate alacaktır. İş hayatında görünüm oldukça önemlidir. Bu nedenle ne giyeceğinize bir gece önceden karar vererek hazırlıklarınızı yapın ve toplantı saatine kadar şekli bozulmayacak kıyafetler seçin.

Aksesuar kullanımında abartıya kaçmamanızda fayda var. Abartılmış aksesuarlar dikkat dağıtıcı unsurlardır. Mümkün olduğunca sade olmaya çalışın.

Topuklu ayakkabı bir kadının vazgeçilmezleri arasındadır. Ancak toplantılarınızda sizin toplantının içeriğine odaklanmanızı engelleyecek, size işkence dolu dakikalar yaşatacak topuklulardan en azından şimdilik vazgeçin. Ayrıca yüksek topuklar karşınızdaki kişiler üzerinde de baskı yaratacaktır.

Makyajınızı abartmayın. Bir de strese girerseniz teriniz yüzünden makyajınız çok kötü bir hal alabilir. Boşta bulunup peçete ile terinizi sildiğinizi düşünün ve o sırada dudak veya göz makyajınızın çıktığını… Toplantıdayken dışarı çıkmak da hiç uygun kaçmaz. Makyajınız bozulmuş bir şekilde orada kalmak zorunda kalırsınız. En iyisi siz bu infografikte verilen bilgileri dikkate alın ve hafif bir makyaj yapın.

Bu infografiği hazırlayan, Hepsimoda’nın ayakkabı kategorisine teşekkür ederim.

1 yorum:

Kandja dedi ki...

Cute infographics and very helpful too! I'll keep in mind the color of my outfit next time I have a business meeting since you pointed out it can affect human psychology. Thanks for these babe.xx

www.prettyweirdbombshell.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...