31 Temmuz 2012 Salı

Ofiste stresi yenmenin yolları

Ofiste çalışmanın ne kadar stresli olduğunu her ofis çalışanı bilir. Bir yandan sürekli kapalı yerde kalıyor olmanın sıkıntısı, öte yandan işi istenen ölçüde iyi yapmanın telaşı. Stresi arttıran bu tür durumlar, vücutta salgılanan hormonların dengesini bozuyor ve mutlu bir ofis hayatının önünde engel teşkil ediyor.

Stresin salgılanmasını engellediği seratonin ve endorfin hormonları ağrı kesici ve mutluluk verici nitelikteler. Uzun vadede daha sağlıklı bir yaşam sürebilmek için gereken bu hormonların salgılanması, stres altındayken yavaşlıyor ve sağlık sorunlarına sebebiyet verebiliyor. Ofiste gevşemenizi ve çalışmanıza daha rahat konsantre olmanızı sağlayacak bu hormonların salgılanmasını yediğiniz besinler ile mümkün kılabilirsiniz. Hatta patronunuzu, kırtasiye ürünleri kadar gerekli olan ve ofis malzemeleri arasında sayılabilecek bu besinlerden almaya çünkü daha verimli çalışmanıza yardımcı olacağına ikna edebilirsiniz.




Ofiste en kolay bulundurulabilecek ve yenebilecek şeyler atıştırmalıklar. İçerdikleri şeker ve çikolata sayesinde endorfin hormonunun salgılanmasını arttıracak ve stresinizi yenmenizde faydalı olacaktır. Aynı zamanda salgılattığı seratonin hormonu ile gevşemenizi sağlayacaklar. Atıştırmalıkların yanında içecekler de stresle başa çıkmanızda etkili olabilir. Çay, içindeki etkin maddeler sayesinde stresle baş etmek için birebir. Yapılan araştırmaların gösterdiği üzere, stres anında çay içen insanlar içmeyen insanlara göre kortizol adı verilen hormonu daha az salgılıyorlar ve böylece stresin daha az etkisi altında kalıyorlar.

4 yorum:

Elidaa dedi ki...

Gerçekten hem malzemeler hemde atıştırmalıklar bu tarz çalışanlar için çok önemli bende bir ofis girl üm :) Özellikle bütün malzemelerimi pembe mor vb. canlı renklerden seçtim ki gözüm gönlüm açılsın diye ..atıştırmaklık olarak da ne yazık ki bir dönem çok kalorili abur cubura sarsam da sonradan daha hafif şeyler seçmeye özen gösterdim.Malum Sürekli oturur vaziyette olmanın zararı çok

Doktor dedi ki...

Yurtdışında ofislerde evcil hayvanlarla insanlar stres atıyor :-)

Nilgün Komar dedi ki...

bana yakın iki kırtasiye var ve sanırım ikisinde de almadığım kalem kalmadı :) rafların ne ürün var hepsini bilirim bir değişiklik olduğunda hepsini algılarım :)

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

aynı fikirdeyim canım o kadar çok etkiliyor ki böyle ekipmanlar :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...