26 Kasım 2012 Pazartesi

Batıl İnançlara İnanır Mısınız?

Her yıl beni kendine hayran bırakan Campari takviminin 2013 yılı için hazırlanan görselleri yayınlandı.Geçtiğimiz yıl dünyanın sonunu konu alan ve burada yazdığım 2012 takvim görsellerinin kurgusal olarak daha iyi ve etkileyicisi ne olabilir ki diye düşünürken, 2013 yılı için 13 sayısının uğursuzluk getirdiği batıl inancından yola çıkılarak hazırlanan bu enfes görsellere rastladım.

Penelope Cruz birbirinden farklı ve etkileyici,ünlü markalardan seçilmiş kırmızı elbiseleri içinde uğursuzluk sayılan pek çok farklı batıl inanca göre Kristian Schuller'in objektifine poz vermiş.Sizi bilmem ama benimde inandığım pek çok batıl inanç var malesef , makasın ağzı açık kaldığında kavga çıkacak olmasına inanmak! ,  evde şemsiye açılmasının uğursuzluk getirmesi , merdiven altından geçmemek gibi pek çok şey sıralayabilirim.İşte Campari takvimi de bu tür uğursuzluk sayılan şeyleri bir arada kurgulayarak Penelope'nin enfes güzelliği ile birleştirip, yine açıp açıp bakacağım görsellere boğmuş bizleri.

Her yıl olduğu gibi sadece 9.999 adet basılacak olan takvime sahip olacak kişiler sizce şanslı mı şansız mı :) Eh ne de olsa tüm kötü talih bu takvimde, öyle değil mi?


Siyah kedi

13 sayısının uğursuzluğu

Evde şemsiye açılması

Kırık ayna

Yatağa şapka koymak

Ayağa doğru toz süpürülmesi

Tuzun yere dökülmesi

Kırık ve çatlak üzerinde yürümek 

Evde kuş uçması (Bunu bilmiyordum!) bilmediğimden yanlış yorumlamışım,gelen yoruma göre karganın da uğursuzluğuna inanılıyor :)

Duvarda asılı fotoğraf çerçevesinin yere düşmesi

At nalının ters durması ve yere düşmesi

Merdiven altından geçmek

5 yorum:

Missy dedi ki...

Penelope Cruz mükemmel ve Campari reklam icin cok uyuyor! Kirmizi ona cünkü muhtesem gibi yakisiyor! Cok seksi bir kadin =)

üzüm kuşu dedi ki...

süper olmuş fotolarr benim sadece kara kedi takıntım var:))

fashionizelife dedi ki...

Batıl inançlarım yoktur ve bu fotoğraflar olağanüstü olmuş!!
www.fashionizelife.com

Melislicious dedi ki...

penelope muhteşem, kırmızı bi kadına bu kadar mı yakışır!

Adsız dedi ki...

evde kus ucmasi degil,
o siyah karga bu negatif sembolü tasiyor :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...