14 Eylül 2011 Çarşamba

BAHAR KORÇAN İLE IFW PERDE ARKASI WORKSHOP

İstanbul Fashion Week'te kaçırdığıma üzüldüğüm etkinliklerden biri de Bahar Korçan ile IFW Workshop'tu.Defilelerin perde arkasının işlendiği workshop'a katılamayanlar için detayları ve fotoğrafları inceleyip,merakımızı giderme zamanı.



Türk tekstil ve hazırgiyim sektörünü geliştirmeyi hedefleyen ve bu doğrultuda geleceğin moda tasarımcılarını yetiştiren İstanbul Moda Akademisi (İMA) ile eğitimdeki kaliteyi arttırmak ve Türkiye’de moda tasarımcılarını belirlenen hedef ve vizyon sayesinde aynı çatı altında toplamak amacıyla kurulan Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), İstanbul Moda Haftası’nda genç tasarımcı adaylarını bilgilendirmeye yönelik bir workshop düzenledi.

Moda Tasarımcısı Bahar Korçan liderliğinde düzenlenen workshop’ta Istanbul Fashion Week’e nasıl hazırlanılır, standartları nelerdir, defile hazırlığındaki diğer önemli paydaşlar kimlerdir ve bunlar nasıl çalışır? sorularına yanıtlar verildi.




İstanbul Moda Haftası kapsamında gerçekleşen bu workshop ile moda haftası ve defilelerin tüm perde arkası ve merak edilen hazırlık süreçleri masaya yatırıldı. Cem Görk, Uğurkan Erez, Zeynep Arkök, Banu Koryürek ve Bige Ökten’in katılımıyla prodüksiyondan koreografiye, marka iletişimi ve PR çalışmalarından styling’e uzanan kapsamlı bir çalışmanın incelikleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleşti. Büyük bir ilgi ve yüksek bir katılım gören bu workshop’ta Cem Görk organizasyon ve prodüksiyon detaylarına değindi, podyumun, tüm konsantrasyonu defileye toplamak amacına hizmet ettiği için beyaz olmasının gerekliliğinin, çok kalabalık bir ekibin arka planda ciddi bir çalışma içerisinde olduğunun altını çizdi.

Saç ve makyaj tasarımcılarından, catering’e, giydiriciden ulaşım görevlilerine ve tüm prodüksiyona uzanan bu geniş ekibin en can alıcı noktalarından biri olan koregrafi üzerine ise Uğurkan Erez esprili ve keyifli anlatımıyla herkesi etkiledi. Koreograf Zeynep Arkök ise deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı ve bir koreografi oluştururken moda tasarımıcısından aldığı biref’e göre müzik, grafik, desen, mizansen gibi detayları nasıl bir araya getirdiğini anlatırken çalışma esnasında dış dünyadaki her türlü algıdan etkilendiğini, kimi zaman bir müzik kimi zaman ise bir filmin kendisine ilhan verdiğini belirtti. Bige Ökten ise bir defilenin olmazsa olmazlarından ve tasarımları son dokunuşlarla bambaşka yerlere taşıyan styling’e dair ipuçları verirken Banu Koryürek de marka ve iletişimin ne demek olduğunun, bir marka iletişim danışmanının markayı, moda tasarımcısını nerelere taşıyabileceğinin, imaj yönetiminin ve marka farkındalığı yaratmanın inceliklerinin altını çizdi. İstanbul Moda Akademisi öğrencilerinin hazırladığı koleksiyondan oluşan mini ve keyifli bir defile ile sonlandı.


3 yorum:

. dedi ki...

canım muhteşem fotoğraflar, paylaşım için çok teşekkürler!:)


♥HeelsAreMyDrugs♥

Kuzununannesi dedi ki...

bizim gibi çalışanlar ıcın paylasımlar harıka...tesekkurler

Unknown dedi ki...

Ülkemizde moda ve tekstil sektörünü daha da iyileştirmeye yönelik bu tarz çalışmalar çok mutlu ediyor beni :) Çok da güzel anlatmışsın, yoksa haberim dahi olmazdı tatlım, süpersin :)


Armani Glamour Tote Bag giveaway'imize katılmak isterseniz tık tık:

BeTwin Us
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...